Védelmi Export Ügynökség
Export fejlesztés
Nemzetközi kapcsolatok építése

Magunkról

A Magyar Védelmi Exportügynökség (VEX)


A Honvédelmi Minisztérium felügyelete alatt álló, 2021-ben alapított, 100%-ban állami tulajdonú vállalat. Elsődleges célja a magyar védelmi ipar támogatása, valamint az exporttevékenység fejlesztése és erősítése, amelynek célja a hosszútávon fenntartható hazai védelmi ipari gyártás és kutatás -fejlesztés.
 
Magyarország kormánya a Magyar Védelmi Exportügynökséget jelölte ki kizárólagos joggal, hogy a honvédelmi célra feleslegesnek nyilvánított termékek (inkurrencia) értékesítésével kapcsolatosan közreműködjön, a vonatkozó eljárásokat lefolytassa és az adásvételeket előkészítse.
 
A VEX a magyar védelmiipari vállalatokkal együttműködési megállapodásokat köt, továbbá biztosítja, hogy a termékek és szolgáltatások egy egységes arculatú, magyar standon jelenjenek meg a nemzetközi védelmi ipari kiállításokon.

Védelmi ipar Magyarországon


Az elmúlt évszázad tapasztalataira visszatekintve a sikeres nemzeti védelmi ipar építésének három fontos támasza van:
 
Elsőként: külső és olykor belső biztonsági nehézségek hívják életre a védelmi ipar igényét. Fontos tudnunk és értenünk, hogy mivel szemben állva hozunk áldozatot hazánk, értékeink és népünk védelme érdekében. Mindannyian látjuk, hogy ez a fenyegetés jelenleg létezik, és az elmúlt években egyre szorosabban vesz körül bennünket.
 
A második támasz az erős védelmi ipar melletti határozott politikai elköteleződés. Nem építkezhetünk futóhomokra, és egy nap alatt kivívott győzelmekre sem számíthatunk. A politikai stabilitás alapja a biztonságnak, ennek fenntartásához Magyarország sok éve kiváló környezetet biztosít.
 
Végül: erőtől duzzadó gazdasági forrásokra van szükség. Bonyolult időkben minden ország számára nehéz kihívás ezt előteremteni, ám Magyarországnak továbbra is és ebben is elsődleges fontosságú a védelmi ipar.
 
Nagy örömömre szolgál bemutatni a magyar védelmi ipar cégeit, valamint ajánlani termékeiket és szolgáltatásaikat.
 
Pachner Róbert, vezérigazgató
 

VezetőinkPachner Róbert
vezérigazgató

+36 1 201 3271
vex@vexhungary.com
Wolfné dr. Borsi Julianna
operatív igazgató

+36 1 201 3271
vex@vexhungary.com
Varga Mihály Zoltán
inkurrenciaigazgató

+36 1 201 3271
vex@vexhungary.com
Dr. Tarjáni Zsolt
nemzetközi üzletfejlesztési vezető

+36 1 201 3271
vex@vexhungary.com